Filtriranje

INDUSTRIJSKA FILTRACIJA

Konus Konex je edini slovenski proizvajalec filtrnih materialov za industrijsko, tekočinsko in prostorsko filtracijo, narejenih iz netkanih in tkanih materialov. Delujemo v več kot 50 državah po svetu in nudimo široko paleto filtrskih materialov in filter elementov. Materiale prilagodimo potrebam odjemalcev že v fazi proizvodnje.
Filtri za industrijsko filtracijo so namenjeni odpraševanju prahu v industriji. Podjetje Konus Konex proizvaja različne filterne materiale standardne teže od 300–600 g/m2, standardne širine 205-215-220 cm in dolžine 100 tm. Izbor materialov je odvisen od vrste proizvodnih dejavnosti in procesnih zahtev in zahtev odjemalcev.

TEKOČINSKA FILTRACIJA

Tekočinska filtracija je ena od operacij izločevanja trdih delcev iz suspenzij. Vsaka uporaba je individualno ocenjena, da se zagotovi ravnotežje med operacijskimi zahtevami. Proizvodnja je razdeljena na skupine TKANIH materialov PP – Polipropilen, PE – Poliester in PEK – Antistatičen poliester in NETKANE materiale PP – Polipropilen, PE – Poliester in PE AGT- Antistatičen poliester.

HVAC FILTRACIJA

Podjetje Konus Konex d.o.o po najsodobnejših proizvodnih metodah izdeluje in konfekcionira izdelke za čiščenje zraka, od enostavnih do visoko zahtevnih za različne namene in zahtevnosti uporabe. Naša proizvodnja zajema področje izdelave materialov filtrne stopnje od G3do F9, kakor tudi produkcijo končnih izdelkov namenjenih za vgradnjo. Za potrebe kupca vedno izberemo pravi material in dimenzije ter prilagodimo filter po vaših željah že v fazi proizvodnje materiala.