Industrijska filtriracija

Konus Konex je edini slovenski proizvajalec filtrnih materialov za industrijsko, tekočinsko in prostorsko filtracijo, narejenih iz netkanih in tkanih materialov. Delujemo v več kot 50 državah po svetu in nudimo široko paleto filtrskih materialov in filter elementov. Konus

FILTRACIJA PRAHU IN PLINOV

Smo edini slovenski proizvajalec netkanih, iglanih filtrnih materialov za industrijsko filtracijo plinov in prahu. Čeprav nudimo celovito paleto materialov, smo usmerjeni predvsem v nizko in srednje visoko temperaturno filtracijo.
PE, PP, PES-PAN, PAN, PAC, AR, ARR, PPS.
Materiali so prilagojeni potrebam odjemalcev že v fazi proizvodnje.
Poleg standardnih, proizvajamo tudi antistatične variante, materiale namenjene za uporabo v prehrani, materiale za visoko stopnjo filtracije in za izredno zahtevne pogoje uporabe.
Velika paleta mehanskih in kemičnih obdelav, personalizirane serije brez minimalne količine, ter kratek odzivni čas, nudijo našim kupcem optimum za njihove potrebe.

TEKOČINSKA FILTRACIJA

Konus Konex poleg proizvodnje netkanih – iglanih materialov namenjenih za filtracijo tekočin, nadaljuje tradicijo Tekstilne tovarne Medvode s proizvodnjo tkanih materialov za filtracijo.
Proizvodnja obsega PE-poliesterne in PP – polipropilenske materiale v standardni in antistatični izvedbi.

KOFIL – PROIZVODNJA FILTROV

KOFIL je proizvodnja enota Konus Konex-a, ki iz materialov, katere proizvaja Konus Konex, izdeluje filter elemente za industrijsko filtracijo.
Filter vreče za odpraševanje in filtracijo plinov, filter platna, vakumi in vreče iz mikronskih materialov ter filtri vseh vrst za klimatizacijo in čiščenje zraka, so osnovni programi proizvodnje Kofil – filtri.
Poleg osnovnih programov proizvajamo in nudimo tudi dodatne proizvode v okviru filtracije kot. so:
– pneumatski trakovi,- podporne kletke za filtre, tesnila,- pogonska jermena in transportne trakove.
Prav transportna jermena in pogonske trakove, nudimo ne le za servisiranje industrijskih aplikacij povezanih z filtracijo, ampak podpiramo aplikacije v vseh vejah industrije.
Več na naši posebni strani – Prenos moči.
Naše izdelke spremljalo tehnološki kot tudi specialni certifikati ( za uporabo v prehranski industriji, antistatične lastnosti, proti-eksplozivna zaščita
Garancija za kakovost proizvoda in sledljivost
Ker smo v osnovi proizvajalci materialov, prejmete z našimi proizvodi – Kofil, izdelek, ki je otimiran na vaše potrebe in je kakovostno testiran v vseh fazah svojega nastanka – od vlakna ( preje ) do končnega izdelka – filtra. Zato prejmete od nas 100% garancijo za ustreznost izdelka v celoti.
To nas loči od ostalih podjetji v Sloveniji, ki prodajni program zgolj konfekcionirajo, osnovne materiale ali polizdelke pa kupujejo na svetovnem trgu.
Materiali za uporabo v prehrani ali farmaciji so ustrezno preverjeni v skladu s standardi EU.

KLIMATIZACIJA in ČIŠČENJE ZRAKA

Podjetje Konus Konex d.o.o po najsodobnejših proizvodnih metodah izdeluje in konfekcionira izdelke za čiščenje zraka, od enostavnih do visoko zahtevnih za različne namene in zahtevnosti uporabe. Naša proizvodnja zajema področje izdelave materialov filtrne stopnje od G3do F9, kakor tudi produkcijo končnih izdelkov namenjenih za vgradnjo. Za potrebe kupca vedno izberemo pravi material in dimenzije ter prilagodimo filter po vaših željah že v fazi proizvodnje materiala.